Meerderheid volmondig tegen SOGIE-beleid in Melle

LGBTI+

Meerderheid volmondig tegen SOGIE-beleid in Melle

Meerderheid volmondig tegen SOGIE-beleid in Melle

Vooruit-Melle stelde aan gemeenteraad van 17 mei, de IDAHOT-dag, voor om een SOGIE-vriendelijk beleid uit te rollen en de bevoegdheid 'Gelijke Kansen' toe te vertrouwen aan één schepen.

Als LGBTI+ persoon groeien we niet op als onszelf, we spelen vaak een versie van onszelf die authenticiteit opgeeft om vernedering en vooroordelen te voorkomen. Wijze woorden van LGBTI+-activist Alexander Leon, woorden waar gemeenteraadslid Tim Dhondt zichzelf kan in vinden.

Met dit agendapunt wil de Vooruit-fractie de sensibilisering en de bewustwording creëren en het Melse beleid koppelen aan de rechten en het welzijn van holebi's, transgenders en interseksepersonen.

De Melse burgemeester verklaarde, dat dergelijk sensibiliseringsbeleid niet nodig is omdat de gemeente al heel wat doet. De analyse van çavaria toont echter een heel ander beeld. Maar volgens Vooruit is een SOGIE-beleid voeren meer dan de regenboogvlag hijsen op 17 mei of een voetpad in regenboog kleuren aanleggen om de verkeersveiligheid aan een school te verhogen. Een schepen van Gelijke Kansen is dan ook niet nodig, dixit de Melse burgemeester.

Her en der werd naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie een SOGIE-beleid in de verf gezet of opgestart. Dat een SOGIE-beleid nog altijd meer dan nodig is, wordt jammer genoeg bewezen door de diverse gevallen van gaybaching. Vooruit Melle vindt dat elke gemeente meer aandacht aan een SOGIE-beleid moet schenken en betreurt dat de Melse bestuursmeerderheid het voorstel gisterenavond zonder enige grondige motivatie afkeurde.

Oppositiepartijen Groen, OpenVld en het onafhankelijk raadslid stemden volmondig voor, de voltallige meerderheid van CD&V en NV-A stemden helaas tegen.

Volgens Vooruit-Melle een gemiste kans om het beleid letterlijk en figuurlijk meer kleur te geven en ervoor te zorgen dat iedereen zich in onze kleine gemeente welkom, gewaardeerd en geapprecieerd voelt.

We hopen dat na de volgende verkiezingen de kaarten anders zullen liggen zodat een beleid dat rekening houdt met iedereen, hoe divers ook, uitgerold kan worden.